• 29 kwietnia 2024

Ta pyszna zupa z gruszką i pietruszką stanowi świetną zupę obiadową. Ze względu na mleko kokosowe i gruszki użyte do jej przygotowania, zupa jest bardzo słodka. Zupa ta jest świetna dla dzieci, ponieważ dostarcza wielu składników odżywczych i może być lubiana przez wszystkie grupy wiekowe. Ta pyszna zupa jest łatwa do wykonania i wymaga bardzo małej wiedzy kulinarnej. W dalszej części artykułu pokażemy, jak zrobić zupę z korzenia gruszki z kremem kokosowym. Do jej wykonania potrzebny jest korzeń pietruszki, oliwa z oliwek, gruszki, bulion warzywny i mleko kokosowe. Potrzebne są również przyprawy (sól i pieprz, słodka papryka i cynamon). Jest to łatwa do wykonania zupa pietruszkowo-gruszkowa, która będzie pasowała do harmonogramu zapracowanych osób.

Obierz pietruszkę i pokrój ją na małe kawałki. Następnie podsmaż ją przez kilka minut. Następnie dodaj cynamon i kawałki gruszki. Na koniec usmażyć całość. Warzywa i owoce gotuj przez 10 minut w wywarze warzywnym. Do warzyw i owoców dodaj mleko kokosowe i doprowadź do wrzenia. Zupę zblendować, aż stanie się gładka. Można ją udekorować natką pietruszki, podać z grzankami (przygotowanymi z chleba tostowego w piekarniku) lub z groszkiem ptysiowym. Zupy typu krem mają chrupiący składnik, który dodaje zupie tekstury.

Ogólnie rzecz biorąc, Zupa krem z gruszki i pietruszki to świetna propozycja na pyszne danie obiadowe. Jest to słodkie danie, które przypadnie do gustu nawet najmłodszym. Jest łatwe do wykonania, więc będzie dobrze pasowało do diety osób zapracowanych. Przepis ten jest również bardzo przystępny cenowo. Zupę tę można uczynić wegańską lub wegetariańską, wykorzystując wszystkie składniki. Ci, którzy nie są w stanie jeść produktów zwierzęcych, mogą nadal cieszyć się nim. Jest to świetne źródło minerałów i składników odżywczych, które mogą być korzystne dla naszego zdrowia.

Składniki dla 5 porcji

  • Pietruszka 600 g
  • Oliwa z oliwek 50 50 ml
  • Gruszka 250 g 2 średnie kawałki
  • Bulion warzywny 1000 ml
  • Mleko kokosowe 200 ml

Posiekaj drobno pietruszkę. Dodaj pietruszkę do rondla z oliwą. Dopraw solą i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

Gruszkę należy pokroić na ćwiartki. Następnie pokroić ją na małe kawałki i dodać do garnka razem z pietruszką. Wymieszać ze szczyptą cynamonu i dalej smażyć jeszcze przez 5 minut.

Dopraw zupę solą, pieprzem, słodką papryką i wywarem warzywnym. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Do garnka dodać mleko kokosowe i zagotować.

Zmiksuj zupę, aż stanie się gładkim kremem za pomocą blendera

Do zupy można dodać grzanki.

Top